top of page

MUSIIKIN TEORIAOPETUS

Haluaisitko oppia lukemaan nuotteja tai kirjoittamaan omaa musiikkiasi muiden soitettavaksi? Tarvitsetko preppausta musiikkialan pääsykokeisiin? Haluaisitko ymmärtää paremmin musiikillisia ilmiöitä?

Opetan laulun lisäksi musiikin hahmottamisaineita eli musiikin teoriaa, ja erityisalaani on säveltapailun opettaminen. Säveltapailussa (myös "solfa" ja "solfaaminen") yhdistyvät musiikin lukeminen, kuuleminen ja kirjoittaminen: Osaat laulaa ja hahmottaa kappaleiden harmoniaa nuotista, osaat kirjoittaa kuulemasi musiikin nuoteiksi ja voit kirjoittaa päähäsi ilmestyneen melodian nuoteiksi ilman soitinta. Säveltapailutaidot kuuluvat jokaisen muusikon osaamiseen, ja niitä mitataan usein myös alan pääsykokeissa. Hyvä solfataito on myös loistava työkalu laulajan prima vista -työskentelyyn. Olen opiskellut Kodály -metodiin perustuvaa säveltapailua Kymen Konservatoriossa, ja laajentanut säveltapailutaitojani musiikkipedagogin opinnoissa Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Ota yhteyttä jos haluat oppia esimerkiksi seuraavista asioista:

- Sävellajit, asteikot ja moodit

- Soinnut sekä niiden muodostaminen, soittaminen ja  kuulonvarainen tunnistaminen

- Nuoteista soittaminen tai laulaminen

- Rytmien kuuleminen ja kirjoittaminen

- Omien kappaleiden kirjoittaminen nuoteiksi

- Mikä tahansa sinua askarruttaa musiikin hahmottamisessa!

Opetus voidaan järjestää yksilö- tai ryhmäopetuksena toiveidesi mukaan, kontaktiopetuksena tai etäyhteydellä. Ota yhteyttä sähköpostitse sirkanlaulutunnit@outlook.com, niin räätälöidään sinulle sopiva kokonaisuus!

bottom of page